بحران امروز دنیا بیش از اینکه بحران بی آبی باشه بحران بی عقلیه. اتفاقاً همین آبی که امروز از کمبودش صحبت میشه ناشی از رفتارهای غیرعاقلانه ای مثل اسراف و درست مصرف نکردنه. بهتره که در این دوران بحرانی کم عقلی و بی عقلی به هشت نکته توجه کنیم:
1- بیشترین علت گرفتاری ها و ناراحتی ها در زندگی ناشی از تعقل نکردن توی کارهاست. اگه انتخابها و تصمیم های هیجانی و احساسی و اقدامات بی خردانه و غیرمعقول نبود مطمئن باشیم که خیلی از ناملایمات که الان توی زندگی مون داریم، تجربه نمی کردیم.
2- عمدتاً استفاده و برداشت از منابع و انرژی باعث کاهش اونها میشه، در صورتی که اگه هرچه بیشتر از عقل مون استفاده کنیم این ذخیره و اندوخته ی خدادای بیشتر میشه در واقع هرچی بیشتر توی کارهامون تعقل کنیم توان عقلی مون افزایش پیدا میکنه.
3- عقل یه نعمت خدادادیه که استفاده نکردن از این موهبت الهی مصداق بزرگ ناسپاسیه و همینطور که می دونیم ناسپاسی موجب سلب نعمت میشه. اگه از عقل مون استفاده نکنیم خدا هم کم کم اون رو از ما می گیره.
4- یکی از عواملی که به شدت عقل انسان رو ضعیف میکنه عصبانیت و خشمه. تا اونجایی که گفته اند عصبانیت شعبه ای از جنونه. آدمای پرتحمل و بردبار معمولاً عاقل ترند و افراد عصبی و پرخاشگر غالباً کم خردند.
5- یکی از راه های بسیار مهم واسه ی افزایش توان عقلی، فکر کردنه. قبل از انجام هر کاری با طرح دو سؤال خودمون رو وادار به فکر کردن کنیم. از خودمون بپرسیم: در صورت انجام این کار چی بدست میارم و چی از دست میدم؟ اگه دستاوردهامون بیشتر از دست دادن ها بود اون کار رو انجام بدیم و گرنه ترکش کنیم.
6- یکی دیگه از راه های مهم واسه ی افزایش عقل اینه که قبل از انجام هر کاری از خودمون بپرسیم: آخرش چی؟! یعنی جلوجلو به آخر و عاقبت اون کار فکر کنیم. اگه آخر و عاقبتش خوبه انجام بدیم وگرنه دست نگه داریم.
7- یه نکته ی قابل تأمل اینه که عقل و خرد به طور عجیبی سرایت میکنه. یعنی مجاورت با آدمای عاقل قدرت تعقل انسان رو بالا میبره و معاشرت با افراد احمق و نادان، موجب ضعف عقل انسان میشه.
8- یکی از پیامدها و خروجی های عقل، کم حرفیه. از اونجا که آدمای عاقل قبل از گفتن هر حرفی ابتدا فکر می کنن معمولاً کم حرفترند و این درست برخلاف افراد نادونه که هرچی به ذهنشون میاد میگن و پرحرفند.
خلاصه ی کلام اینکه توی دورانی که عمدتاً افراد به واسطه ی بی عقلی هاشون زمین می خورن و شکست رو تجربه می کنن اگه ما کمی عاقل تر باشیم موفقیت های بزرگی رو تجربه می کنیم.
8 نکته برای درمان کم عقلی
يكشنبه, ۲۲ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۳۳ ب.ظ
حیـدر کـرار

» بـا قـرار دادن کـد لـوگـوی حمـایتی مـا در سایـت یـا وبـلاگ خود، ضمن یـاری در جهت گســترش عقــاید، زمیــنه آشنـایـی دیــگر کاربـران را بـا ایـن سایت فراهـم آوریـد.
دنبال کنندگان
۳
نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
دستهبندی
-
خاندان رسالت
(۳۰۳)-
پیامبر
(۳۹)-
حضرت خدیجه
(۲)
-
-
امیرالمؤمنین
(۹۱)-
غدیر
(۴۰)
-
-
حضرت زهرا
(۳۶)-
شبهات فاطمیه
(۱۳)
-
-
امام حسن
(۱۱) -
کربلا
(۶۲) -
امام سجاد
(۵) -
امام باقر
(۳) -
امام صادق
(۵) -
امام کاظم
(۳) -
امام رضا
(۸) -
حضرت معصومه
(۲) -
امام جواد
(۴) -
امام هادی
(۶) -
امام عکسری
(۲) -
امام زمان
(۵۰)
-
-
فرق و مذاهب
(۳۱۹) -
فرهنگی
(۸۰) -
اجتماعی
(۶۱) -
سیاسی
(۱۱) -
نرم افزار
(۱۴۶)
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.